Godt og blandet

På søndag var jeg i Domkirken for å delta i fellesgudstjenesten som markerte slutten på «Bønn for Oslo»-uken. Det var en flott gudstjeneste, til tross for (eller fordi) arrangørene forsøkte å gjøre alle til lags: Nyere sanger ble blandet med gamle salmer; det var orgel, strykorkester, hornmusikk, trommer og el-gitar (til tider samtidig!), med bidrag fra Händel, Andre Crouch og Reuben Morgan (for å nevne noen); fri bønn og liturgi avløste hverandre; deltakerne gikk i prestekjoler, Frelsesarméuniformer, dresser og t-skjorter. Hummer og kanari, vil noen si – men på en underlig måte henger det sammen allikevel.

Det tar mye forarbeid å få denne blandingen til å fungere – all ære til Lars Petter Berg og alle de andre som stod for den musikalske brobyggingen. Men hovedsaken er ikke arbeidet – men viljen. Ingen som var i kirken på søndag, tror jeg, ville underslå at det fins virkelige forskjeller – til og med spenninger – i tro og tanke mellom de forskjellige menighetene, og det kunne kanskje skremme noen at prekenteksten handlet om dåp! (som troende? barn? i Ånden?). Men forskjellene trenger ikke være temaet hver gang vi møtes. På søndag hadde alle bestemt seg for å feire det som forener, ikke det som skiller, og resultatet var en stappfull domkirke som tilba Gud med latter og bønn, applaus og lovsang.

Jeg tror Gud har sansen for sånt …

Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg. Johannes 17,21

 

Reklamer
1 kommentar
  1. Tilbaketråkk: Utestengt? | Get Deeper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: