Løgn

Jeremia 28:15 BM11

Da sa profeten Jeremia til profeten Hananja: «Hør, Hananja! Herren har ikke sendt deg, men du har fått dette folket til å stole på løgn.

Har du noen gang sagt til noen at ‘det går bra, det ordner seg’, når du egentlig ikke trodde det? Mente du å lyve? Eller forsøkte du bare å oppmuntre dem? Vi har jo lært at optimisme er bra og at positiv tenkning gir gode resultater, ikke sant.

Men kanskje vi må være realistisk også. Kanskje noen lengter etter å høre noen si sannheten: du blir aldri frisk, det går ikke bra, hvis ikke Gud sender en mirakel. Å erkjenne den vonde sannheten gjør det også mulig å dele smerten, å slippe å være alene i mørket. Selv en vond sannhet kan virke befriende.

Visste Hananiah at han ikke fortalte sannheten om Guds hensikter? Forsøkte han bare å være oppmuntrende mot bedre viten? Eller hadde han til og med overbevist seg selv med sin ønsketenkning?

Gud gi meg visdom til å tale sant – eller ti stille…

Reklamer
2 kommentarer
  1. En sann negativ rapport er bedre for oss i lengden enn en falsk god en…
    Vi ønsker ofte bjørnetjenester og gode klapp på skuldra, men hva vi trenger er sannheten sammen med forståelse og hjelp til å takle virkeligheten. Kan vi gi det til mennesker, sammen med at vi peker på håpet og hjelpen som er hos Gud, vil vi skape grunnlag for vekst og trivsel i det tunge. Som jeg sier ofte, det er kanskje ikke godt-følende der og da, men det er godt-gjørende.

    • Det er en vanskelig kunst – både å fortelle sannheten på den rette måten, og å høre den. Jeg tror vi trenger Guds hjelp til begge deler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: