Oppsøkende virksomhet

Luk 14,23 Da sa herren til tjeneren: `Gå ut på veiene og stiene og nød folk til å komme inn, så huset mitt kan bli fullt.

Frelsesarmeen har et «drop-in» senter for eldre, hvor folk kan komme og møte folk, kjøpe middag, og drive med meningsfulle aktiviteter. Problemet er at de som kanskje trenger et sånt senter mest, er de som ikke kommer dit – de som bare sitter hjemme. Derfor har Frelsesarmeen også en oppsøkende virksomhet, for å forsøke å fange opp andre behov og motivere folk til å komme til senteret eller andre tilbud de kan ha glede av.

Heldigvis for oss: Jesus sitter ikke bare på ett sted og vente på oss. Hele evangeliet beskriver hvordan han drev «oppsøkende virksomhet», hvordan han gikk folk i møte. Jo, det var mange som kom til ham. Men det kunne de gjøre bare fordi han kom til jorden først. Han er den som søker. Vi må bare la oss finne …  Men så sender han oss ut, for å fortsette jobben – ikke bare for å sitte og vente at folk skal komme til oss, men å «gå ut» og finne dem.

Jeg er skeptisk til verdien av tradisjonelle friluftsmøter og den slags (selv om det sikkert er viktig å synes litt i bybildet). For de fleste av oss er kanskje den mest effektive måten å «gå ut» på å invitere med oss en arbeidskollega – men på en eller annen måte ber han oss å gå. Hva gjør jeg med det?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: