Tilgi oss

Luk11,4 Tilgi oss våre synder, for også vi tilgir hver den som står i skyld til oss.

Kan du fortsette å elske noen som har såret deg? Kan du gjøre gode ting for en som bare gjør deg vondt? Kan du lide smerten i håp om at kjærligheten vil seire over motviljen? Kan jeg? Kjærlighet er ikke bare en følelse – det er også en viljeshandling. Noen ganger klarer vi ikke å finne følelsene i det hele tatt – og da er det bare viljen som avgjør om vi vil fortsette å tenke og gjøre godt mot noen eller ikke. Det var det sikkert for Jesus også. Hva han tenkte og følte på korset kan vi aldri vite. Måtte han kjempe med hat og bitterhet? I så fall klarte han og overvinne dem – han klarte å fortsette å elske, forsette å tilgi.

I dag er Lang fredag: Eller «god fredag» som de engelsktalende sier. God – fordi dette er dagen da kjærligheten seiret over synd. Og fordi Jesus seiret – så kan vi også. Fordi han tilga, kan vi tilgi. Fordi han elsket, selv under det mest ekstreme presset, så kan vi elske. Og som vi har sett flere steder i verden – tilgivelse har en kraft til å forvandle de mest bitre forhold til det bedre.

Det kan koste å be om tilgivelse. Det kan koste mer å tilby tilgivelse. Men når Jesus ber oss om å gjøre begge deler – så er det fordi han selv gjorde det. Og fordi han visste at det bare er på den måten at Guds rike kan komme.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: