Gjennom mørket til lys

Luk 9,22 Han sa: «Menneskesønnen må lide mye og bli forkastet av de eldste, overprestene og de skriftlærde. Han skal bli slått i hjel, og den tredje dagen skal han reises opp.»

Jesus visste han skulle dø. Da han dro til Jerusalem, visste han at de religiøse lederne ville bli så provoserte at de ville ta livet av ham. Peter kalte han Messias, den salvede – Israels konge – uten å forstå hva det betydde for Jesus. Men overprestene ville ikke tillate at noen gjorde krav på en slik tittel. De foretrakk romersk styre, for det var i alle fall forutsigbart, og deres stilling var trygg. Jesus måtte dø. Det må han kostet ham en del å dra bort fra Galilea, hvor «alle» snakket om ham og møtte ham med forventning, for å utfordre den uvennlige makten i Jerusalem.

Men Jesus visste også at han ville stå opp igjen. På den andre siden av smerten og døden så han lyset av en ny morgen. Det lyset ble kanskje vanskeligere å se jo nærmere han kom til døden. Men han hadde sett det, og på søndag skal vi feire at det ble virkelighet. Og derfor kan vi tro på lyset – også når vi  synes at mørket er nærmere. Også når vi må gå på vanskelige og krevende stier. Når vi kanskje til og med må «ta opp vårt kors». Det vil komme en soloppgang, med nytt liv også for oss. For «nå er jo Kristus stått opp fra de døde, som førstegrøden av dem som er sovnet inn» (1 Kor15,20).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: